top of page

Zeebenen overbodig

Wij zijn de laatste tijd erg druk geweest met het inbouwen van een ROTORSWING systeem van DMS HOLLAND. Na een gedegen studie door onze technische mensen en uitstekende samenwerking met DMS Holland, heeft het systeem op zich voor ons geen geheimen meer.

Nu is het 2e ROTORSWING systeem bij ons ingebouwd en deze was een extra mooie uitdaging omdat het in een bestaande, rondspant motorkotter moest komen.

Doordat de afmetingen van het systeem, wat zeer compact is (weinig ruimte nodig voor inbouw), kunnen wij dat dus perfect in een bestaand schip inbouwen. Omdat de stabilisatoren zonder hydrauliek werken is ook dat een groot voordeel.

Vanwege de rompvorm was het best spannend, hoe het zou functioneren. Mede doordat dit jacht een diepe, verzwaarde kiel heeft. Er is gekozen voor de uitvoering met de iets langere carbon rotoren, omdat het systeem wat diep onder het schip zit.

HET RESULTAAT IS GEWELDIG!! Dat is de conclusie van ons maar nog belangrijker: zeker ook van de gelukkige eigenaar. Deze noemt het "asfalt varen"

Zelfs op het lastige moment (voor traditionele fin stabilizers) dat je nagenoeg zonder snelheid een 'wild' water op draait, blijft de boot met het ROTORSWING systeem strak op het water liggen, zonder mechanisch aan te voelen.

Als u overweegt om een dergelijk systeem in te laten bouwen of daarover graag uitvoerig geïnformeerd wenst te worden, dan kunt u samen met ons een proefvaart maken en zelf het verschil ervaren.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
bottom of page